Lissabon PÅ VIKINGARNAS FÄRDVÄGAR

Upptäck DEN FASCINERANDE HISTORIEN OM LISSABON på en resa runt VIKINGARNAS FÄRDVÄGAR. Närvaron av dessa “krigare från havet” var en konstant under mer än 200 år, under 800- och 1000-talen, i de territorier som senare skulle bli Portugal. År 844 attackerade vikingarna Lissabon med en flotta på 80 “drakkar” (vikingaskepp) och de kom tillbaka 14 år senare, denna gång med en flotta, ledd kanske av två av de mest berömda av alla vikingahövdingar – Björn och Hastein (Ragnar Lodbroks barn). Under det andra krigståget, år 1147, nådde den första kungen i Portugal en överenskommelse med en grupp utländska soldater, för att hjälpa honom vid belägringen av Lissabon: bland dem var en grupp anglonormander, ättlingar till nordiska sjömän.

Vikingarna, liksom de portugisiska navigatörerna, vågade sig också in i okända hav i vikingatåg för upptäckter, och handel och kan ha lämnat nordiska drag i de traditionella portugisiska fartygen.

Vi kommer att följa vikingarnas fotspår i gamla stan, ALFAMA. Därefter fortsätter vi till BELEM Kvarteret, där vi besöker SJÖFARTSMUSEET, som är mer än 150 år gammalt, och ser utvecklingen av portugisisk varvsindustri, genom olika modeller av fartyg, såväl som vetenskapliga instrument som tillät dessa resor i Upptäcktsresornas epok.

Till fots och med buss / kollektivtrafik.
– Svårighetsnivå (från 1 till 5) – 2

Ingår inte: inträde i Sjöfartsmuseet (Belém).
– Bekväma skor rekommenderas.
Halvdagstur (4 timmars Tur)
– Mötesplats på hotellet

Booking