HERMETISCH LISSABON
Uit de hand van de vrijmetselaars: een blik over achitectuur en beeldhouwkunst

De meeste Lisboeta’s weten dat hun stad architectonische juweeltjes bevat. Al degenen die door Lissabon hebben gewandeld hebben de beelden van Goden en Godinnen gezien die monumenten en gevels omkaderen, maar zijn ze gestopt om zich af te vragen wat ze betekenen? Wie waren de auteurs?
De meeste Portugezen weten ook dat er in 1755 in Lissabon een grote aardbeving plaatsvond. Toen Baixa werd verwoest zou een bijna epische reconstructiewerk beginnen, in een ruimte die openstond voor nieuwe architectuur. Heeft de markies van Pombal opdracht gegeven voor een project gebaseerd op een concept van echte kunst, verborgen symboliek, heilige geometrie en alchemie?

De tour vindt plaats in Baixa en Bairro Alto, ongeveer 3 tot 4 uur te voet, met hellingen. Het bezoek aan het Museum van de Vrijmetselarij kan in het programma opgenomen worden (optioneel).
Maandag t / m vrijdag, ‘s middags.

Nu verplicht door de Portugese Gezondheidszorg Autoriteiten, kunnen slechts 4 personen tegelijk het museum betreden. Het museum staat aan het einde van het bezoek, dus men kan ervoor kiezen om het museum niet te bezoeken. Het ticket wordt apart betaald en is niet inbegrepen in de tourprijs.

Booking