De Verborgen schatten in Bairro Alto

Opgericht door D. Luísa de Távora, het kloostertje Nossa Senhora da Conceição dos Cardaes wordt beschouwd als een van de meest originele artistieke voorbeelden van de 17e eeuw in Portugal. De werken begonnen in 1677 en duurden tot 8 december 1681, toen het klooster opende met de stichter en vier zusters en pas in 1688 bereikte de 21 zusters, die volgens de regel van Santa Teresa de Ávila, aan wie het was opgedragen, het ideale nummer van de gemeenschap zou zijn. De werken zouden echter pas in 1703 eindigen, met een decoratief programma gebaseerd op vier hoofdaspecten: de blauw-witte bichromatische tegels van Nederlandse import, het vergulde houtwerk, de schilderijen op het niveau van de bovenste deel van het kerkschip en ingelegd prachtig marmer. Het is bekend dat kerk en kloostertje met de aardbeving van 1755 weinig leed. Om deze reden is het één van de meest opvallende voorbeelden van pre-Pombalinearchitectuur in de stad Lissabon, die tot heden als klosster dient.

Kom en ontdek deze en andere verborgen schatten van Bairro Alto, bezoek de prachtige Convento dos Cardaes en slenter door de buurt, ontdek de traditionele handel, paleizen, fonteinen en eindig met een kort bezoek aan de jezuïetenkerk van S. Roque.

De tour duurt 3 tot 4 uur, te voet door de wijk Bairro Alto, met enkele hellingen.
Het wordt aangeraden aan alle liefhebbers van kunstgeschiedenis, en vooral de zeer Portugese Chão-stijl, aan wie geinteresseerd is in Tegelkunst en belangstelling heeft voor niet-te-toeristische bezienswaardigheden.
Bezoeken vinden plaats op weekdagen- en zaterdagmiddag, op afspraak.

Booking