Members of AGIC – Associação Portuguesa dos Guias-Intérpretes e Correios de Turismo

AGIC
WFTGA
TURISMO PORTUGAL
TURISMO LISBOA
CLEAN & SAFE
SAFE TRAVELS

Sintra på vikingarnas färdvägar

Upptäck DEN FASCINERANDE HISTORIEN OM SINTRA på en resa runt VIKINGARNAS FÄRDVÄGAR. Sintra, ett slott byggt av morerna, taget av vikingarna och erövrat av kungen av Portugal. Sigurd, en ung norsk kung som var på väg till det heliga landet attackerade Sintra 1109. Detta gjorde det möjligt för greve D. Henrique (far till den första kungen i Portugal) att ockupera Sintra kort därefter. Med andra ord kan det ha varit en allians mellan kungen av Norge och kungen av Portugal.
“Alto da Vigia” (det första arkeologiska fyndet i Portugal ), är en liten kulle som ligger bredvid Praia das Maçãs, vid mynningen av floden Colares, och den var en gång en romersk fristad, tillägnad solen och havet. Detta var också platsen där vikingarnas landstigning ägde rum 1109.
I sina långa och avlägsna expeditioner fick vikingarna använda tillfälliga baser längs kusten i Atlanten. Den omfattande och skyddade viken vid Cascais var möjligen en av de platser som vikingarna använde för att stödja deras navigering. Efter att ha besökt det moriska slottet i Sintra, ”Castelo dos Mouros”, fortsätter vi till Alto da Vigia och sedan till Cascais.

 
Details
– Till fots och med buss / kollektivtrafik.
– Svårighetsnivå (från 1 till 5) – 3
– Bekväma skor rekommenderas.


 
Useful Information: 
  • Mötesplats på hotellet.
    – Heldagstur (8 timmars tur)

Please fill out the form below and click submit for further Information